Pipetle kozalak mantı nasıl yapılır?
Türk Mutfağının nadide hamur işi mantı, hemen hemen herkesin favorisidir. Kayseri mantısından sosyete mantısına pek çok çeşidiyle sofralarımızı taçlandırır mantı. Bugün size yapabileceğiniz en kolay mantı tarifi vereceğiz. Hazır yufkadan yapacağınız bu mantı lezzetiyle herkesten tam puan alacak.
Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile kolay mantı nasıl yapılır merak edenleri buraya alalım. Pratik ve lezzetl bu tarifi yarım saatte hazırlayıp sofraya kolabilirsiniz.Dilerseniz sarıp buzluğa atın şipşak hazırlayın. Buyrun mutfağa...
PİPETLE KOZALAK MANTI TARİFİ
MALZEMELER
- 3 adet hazır yufka
Kıymalı sosu için;
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- Tuz
Servis için;
- 1 kase süzme yoğurt
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sarmak için;
- 1 adet pipet
YAPILIŞI
- Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tavayı ocağa alın. Isınınca kıymayı ekleyip karıştırarak kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Eğer kıymanız yağsızda mutlaka 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyin ama yağlı kıymadan daha lezzetli oluyor bizden söylemesi. Kıyma iyice suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip sotelemeye devam edin. Ardından salçayı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip bir taşım kaynamasını sağlayın. Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.
- Yufkayı tezgaha serin. Önce 4'e, sonra her birini 5'e olmak üzere 20 üçgen elde edin.
- Pipet yardımıyla içsiz olarak sigara böreği gibi sarıp pipeti çıkarın.
- Kızgın yağda yufkaları kızartıp servis tabağına güneş gibi dizin. (Ortası boş kalsın)
- Ortasına kıymalı harcı dökün.
- Süzme yoğurdu yerleştirin.
- Dilerseniz tereyağlı biber sosu da bu aşamada yakışır.
- En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.