Elde açılmış gibi kat kat kravusan börek tarifi
En sevilen lezzetler arasında yer alır börekler. Hazır yufkadan yaptığım börekler bir türlü çıtır ve lezzetli olmuyor diyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
Fırından çıkınca mis gibi kokusu her yeri sarıp, ev halkını mutfaka koşturacak bizden söylemesi. İşte ayrıntılı tarifi...
KRUVASAN BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet hazır yufka
Sosu için;
- 50 gr tereyağı(3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske karbonat
- Sevdiğiniz bir kase iç harcı (Peynirli, patatesli, kıymalı, kaşarlı vs)
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
- Sosu için eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, unu, nişastayı, karbonatı ve sirkeyi ilave edip karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine sostan sürün. Her yerine eşit bir şekilde yayın.Bu şekilde 4 kat yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirin.
- Yufkayı önce 4'e sonra her birini 8'e bölerek 32 minik üçgen elde edin. Daha büyük olsun isterseniz 24 parçaya da bölebilirsiniz.
- İçerisine istediğiniz iç harcını koyup rulo şeklinde sarın. (Patatesli, kıymalı, ıspanaklı, peynirli, kaşarlı)
- Börekleri 2 s aat buzlukta bekletin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.