Krep hamurundan en güzel avcı böreği tarifi

Krep hamurundan en güzel avcı böreği tarifi
Türk mutfağınının en sevilen kıymalı böreklerinden biridir avcı böreği. İçli köfteye benzeyen bu börek yiyenin aklına kazınır. Lezzetiyle yedikçe yediren bu tarif için yufka bile gerekmiyor. İşte yufkasız krepli avcı böreği tarifi ve malzemeleri

Bu börek tek kelimeyle şahane oluyor. Hem doyurucu hem lezzetli avcı böreğini her öğün ikram edebilirsiniz. Dilerseniz paneleme işleminden sonra buzluğa koyup dilediğiniz zaman çıkarıp, tamamen çözdürdükten sonra kızartabilirsiniz. Lafı uzatmayalım damakları çatlatacak şahane böreğimizin yapımına başlayalım...

YUFKASIZ AVCI BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Krep hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 500 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Etiniz yağlı ise eklemeyin)
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Bulamak için;

  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı galeta unu

YAPILIŞI

  1. İç harcını hazırlayalım. Geniş bir kaseye ince bulguru koyun, üzerine sıcak suyu döküp kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika bekletin. Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Yağ ısınınca ince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edin ve sürekli karıştırarak , eze eze kavurmaya devam edin.
    Yüksek ateşte 5-6 dakika içinde kavrulacaktır. Tuzu ve baharatları ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra ceviz içini, ince kıyılmış maydanozu ve şişen bulguru ekleyip güzelce harmanlayın ve iç harcını soğumaya bırakın.
  2. Krepleri hazırlayalım. Yumurtaları derin bir kaba alın, mikser yardımıyla çırpın. Sütü, suyu ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Tuzu ve azar azar unu ekleyerek homojen pürüzsüz bir hamur elde edin. Krep hamurunu ince bir süzgeçten geçirin. bu sayede hiç topaklanm olmayacaktır. Kıvamı kekten daha akışkan olmalı. Krep tavanız varsa krep tavası ile yoksa teflon tavada kreplerinizi pişirebilirsiniz. Sadece ilk krepi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlayın. Isınan tavaya 1 çorba kasesi kadar krep hamurundan döküp tavayı sallayarak hamurun her yerine incecik yayılmasını sağlayın. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü pişirin. Pişen krepleri üst üste dizin.
  3. Kreplerin her birine kıymalı iç harcından koyup kenarlardan içe biraz kapatarak sigara böreği gibi sarın.
  4. Bulama işlemine geçelim. Geniş bir kasede yumurtayı çırpın. Ayrı ayrı kaselere de unu ve galeta ununu yerleştirin. Her bir böreği önce una, sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayın. Tüm börekleri aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz bu şekilde derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  5. Kızartma işlemine geçelim. Börekleri bol kızgın yağda altın sarısı kıvamına gelene kadar kızartın. Kızarttığınız börekleri havlu kağıt koyduğunuz servis tabağına çıkarın. Soğutmadan servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet