Sünger gibi limonlu kekin sırrı nedir! En güzel limonlu kek tarifi
Mutfağınızda mis gibi limonlu kek kokusu yayılsın ister misiniz? Hiç kuşkusuz tadıyla ve kokusuyla tüm ev halkını mutfağa davet edecek. İşte limonlu kek tarifinin detayları…
Çay saatlerinin baş tacı keklerden limonlu kek tarifi ile karşınızdayız. Kokusu tüm eve yayılacak ve tadıyla damaklarınızı şenlendirecek. Çat kapı gelen misafiriniz için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tarif. Haydi geçelim mutfağa ve keki yapmaya başlayalım.
Limonlu kek için Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon
- 2.5 su bardağı un
Limonlu kek Hazırlanışı:
- Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Ayrı bir kapta limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Yumurtanın üzerine süt, yağ, limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyin. Bu aşamada çok fazla karıştırmayın ki hamur sönmesin.
- Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün.
- 170 derece fırında ortalama 40- 45 dakika pişirin.
- Servis edeceğinizde üzerine pudra şekeri ve limon kabuklarıyla süsleyebilirsiniz
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.