Yağ çekmeyen anne usulü mayalı pişi nasıl yapılır? İşte evde en lezzetli pişi tarifi
Hamur kızartması diğer adıyla pişi, Türk mutfağının sevilen lezzetlerindendir. İçli de içsiz de yapılır. Pişi nasıl yapılır ve malzemeleri? Pişinin yumuşak olması için ne yapılmalı? İşte tam ölçülü tarifi...
ANNE USULÜ MAYALI PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 4.5-5 su bardağı elenmiş un
- 3 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Yoğurma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu alıp karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
- 2 su bardağı kadar un döküp yoğurmaya başlayın.
- Ardından tuzu ilave edin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan bezeler yapın. Anne usulü 15 adet pişi çıkıyor:)
- Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp parmak uçlarınızla hamuru genişletin. Kalın olursa içi tam pişmez.
- Üzerine bir mutfak bezi kapatıp 10 dakika da bu şekilde mayalandırın.
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. (Yakmayın)
- Yağ iyice ısınınca arkalı önlü kızartın.
- Pişen hamur kızartmalarını havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.
- Sıcak sıcak afiyetle yiyin. Yanında reçel, pekmez, domates, peynir, zeytin, acı sos iyi gider:)
Afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.