Sararken kesinlikle kırılmıyor! Pastane usulü çok kolay mini rulo yaş yasta tarifi
Muzlu rulo yaş pasta, pastanelerin en çok satılan yaş pastasıdır. Genelde evlerde yapılmaz, kırılma ihtimalı çatlama ihtimalı korkutur. Ama sıkı durun vereceğimiz püf noktalarla pastacıları çatlatacak evdekileri hazır aldığınıza inandıracak tarifini paylaşacağız.
Göz dolduracak, masada ilk bitecek ikramlık olacak garantili bir pasta yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık kekinin nasıl yapıldığını, lokum gibi kremasındaki püf noktayı ve ganajının tarifini tek tek anlatacağız.
PORSİYONLUK RULO YAŞ PASTA TARİFİ
Keki için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 1 adet vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
Arası için krema;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet vanilin
- 1 poşet toz şanti (Piştikten sonra eklenip çırpılacak)
İçi için;
- 1 adet muz
Üzeri için;
- 200 ml krema
- 200 gr çikolata
YAPILIŞI
- Öncelikle kremayı hazırlayalım. Tencereye sütü, yumurtayı, unu, nişastayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Ocağın altını orta ateşe getirip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Ilıdıktan sonra toz krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Pandispanya için yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta aklarına şekerin yarısını ekleyip mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarılarına da kalan şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. Kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek yumurta sarılarına ilave edip kısa süreli çırpın. Mikserin uçlarını çıkarın. Spatula ile yumurtanın beyazlarını 3 seferde pandispanya hamuruna alttan üste doğru karıştırarak söndürmeden yedirin ve homojen bir kıvam elde edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pandispanya hamurunu eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.
- Fırından çıkan pandispanyayı başka bir yağlı kağıda ters çevirin ve hemen rulo yapın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 10 dakika bekleyin.
- Daha sonra tekrar ruloyu açıp 8 eşit parçaya ayırın.
- Çok az sütle ıslatabilirsiniz. Kremadan sürüp (sıkma torbası ile çok pratik oluyor) bir parça muz yerleştirin. Rulo sarıp servis tabağına alın.
- İster bu hali ile servis edin, ister kremayı ısıtın (kaynatmadan) ve çikolatayı koyup karıştırın pastanın üzerini süsleyin size kalmış.
- 2 saat dinlendirip servis ederseniz daha iyi olur.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.