Şerbetli tatlısız yapamayanlara tahinli pekmezli nevzine tatlısı tarifi

Şerbetli tatlısız yapamayanlara tahinli pekmezli nevzine tatlısı tarifi
Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biridir nevzine tatlısı. Kayseri mutfağına ait olan bu lezzetin tam ölçülü tarifini sizler için hazırladık.

Son zamanlarda instagramda deneme rekoru kırdı bu tatlı. Hafif olması, içeriğindeki tahin ve pekmezle lezzetini katlaması, yapılışının da kolay olmasıyla herkesin gönlünü fethetti. Siz de denemek isterseniz buyrun tarifine...

NEVZİNE TATLISI TARİFİ
Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3.5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez

Üzeri için:

  • Tahin
  • Yeşil toz fıstık

YAPILIŞI

  1. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri alıp ocağın altını açın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin. 15 dakika sonra ocağın altını kapatıp pekmezi ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
  2. Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, tahini, sıvıyağı, sütü, sirkeyi ekleyin. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yoğurun. en son 1 su bardağı dövülmiş cevizi döküp kısa süreli yoğurup tereyağı ile yağladığınız kare borcama harcı yayın.
  3. Çatalla çizikler atıp dilimleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  5. Pişen tatlı ılıyınca ılık şerbeti dökün.
  6. Tahin ve antep fıstığı ile servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet