Sönmeyen kabarık pandispanya nasıl yapılır?
Evde kat kat yaş pasta yapmak istiyorsanız öncelikle lezzetli bir pandispanya yapmanız gerekir. Bugün pastacıların sır gibi sakladığı pandispanya tarifi vereceğiz.
Pandispanya çoğunun yapmaktan çekindiği bir kektir. Bu yüzden hazır pastabanlara sarılır. Sıkı durun, evde mükemmel, hatta dışarıdan aldıklarınızı dahi unutturacak kadar lezzetli bir tarifle bu korkunuzu yeneceksiniz.
Bu tarif, 20 cm kelepçeli kalıp için çok uygundur. Niye 8 yumurta demeyin. Pastanelerdeki gibi 3 katlı yüksek bir yaş pasta yapacağız.
PANDİSPANYA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 8 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?
- Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı kaplara ayırın. Kesinlikle sarısı ile beyazı karışmamalı, dikkat edin.
- Yumurta beyazı mikserle yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Limon suyunu ve şekerin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
- Diğer kaptaki yumurta sarısına kalan şekeri ve sıcak suyu dökerek mikserle yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. Sıvı yağ da ekleyip karışımı kenara ayırın.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı iki kere eleyip bir kaba alın.
- Yumurta sarısının olduğu karışıma yumurta beyazının ve unu 3 seferde ekleyerek dairesel hareketlerle karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın alt kısmını yağlı kağıt ile çevirin. Kenarlarını yağlı kağıttan çerçeve yapın.
- Hazırladığınız pandispanya hamurunu döküp zemine 3-4 sefer vurun ki hava kabarcığı kalmasın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 45 dakika kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkan pandispanyayı tel ızgara üzerine ters çevirerek soğutun. (Hemen kesmeyin)
- Streç filme sarıp 5-6 saat buzdolabında bekletip daha sonra 3 eşit parçaya kesin.
- Daha sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.