Pastane usulü açma nasıl yapılır? Yumuşacık pamuk gibi açma yapmanın püf noktaları nelerdir?

Pastane usulü açma nasıl yapılır? Yumuşacık pamuk gibi açma yapmanın püf noktaları nelerdir?
Hamur işlerinin şahıdır açmalar. Kahvaltıda, 5 çayında sıcacık çayın yanına çok iyi gider. Pastanelerdeki o yumuşacık, pamuk gibi lezzetli açmaların sırrını sizinle paylaşıyoruz. Tam ölçülü tarifini her deneyen övgüler topladık.

Evde tel tel açılan, tereyağlı enfes açmalar yapmak isterseniz bu tarifi şiddetle tavsiye ediyoruz. Fırından yeni çıkmış sıcacık açmaların anında nasıl bittiğine şaşırıp kalacaksınız.

Leziz mi leziz pastane usulü açma yapmanın püf noktaları

  • Hamur yoğururken ılık süt kullanın. Maya ve şekerle 10 dakika beklettikten sonra yoğurmaya başlayın.
  • Hamurun pürüzsüz, ele hafif yapışan kıvamda olması önemli. Sakın fazla un koymayın.
  • Hamurun iki katı kadar kabarması önemli. Oda sıcaklığında en az 45 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın.
  • Hamuru açtıktan sonra mutlaka yumuşamış tereyağı sürün.
  • Şekil verirken un kullanmayın. Gerekirse elinizi yağlayın.
  • Şekil verdikten sonra tepside 30 dakika mayalandırın.
  • Fırında çok bekletmeyin. Altı üzeri kızarmışsa çıkarın.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine ılık bir bez örtün. 10 dakika sonra bezi çekin.
  • Eğer buzluğa koymak isterseniz ılk sıcaklığı geçince porsiyonlayıp buzluğa kaldırın.

PASTANE USULÜ AÇMA TARİFİ

Malzemeler

  • 2,5 su bardaği ılık süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Aralarına sürmek için;

  • Tereyağı

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Susam, çörekotu

Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yaş mayayı, ılık sütü ve şekeri alıp karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Sıvı yağı ilave edin.
  3. 1 su bardağı un ekleyip yoğurmay abaşlayın.
  4. Tuzu ilave edin . Tuzun mayaya direk temas etmemesi için bu şekilde yapıyoruz.
  5. Ardından azar azar un ilave ederek yumuşak ele hafif yapışan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  6. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  7. Bir kaseye tereyağını alıp oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Sürülebilir bir kıvamda olması lazım.
  8. Hamuru 12 bezeye ayırın. Elinizi hafif yağlayabilirsiniz bu aşamada.
  9. Her bir bezeyi tezgahta elinizle inceltin ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını her yerine sürün. Rulo yapıp bir ucundan bükün ve uçlarını birleştirin.
  10. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  11. 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bu şekilde tepsi mayası yaptırıyoruz.
  12. Üzerlerine nazikçe yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam, çörekotu ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bez örtüp 10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet