Nermin Yazılıtaş'tan pastane usulü supangle tarifi
Supangle adı Fransızca'dan gelmesine karşın Türk Mutfağına ait sütlü bir tatlıdır. Peki pastane usulü supangle tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarifi...
Supangle, 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kurmuş tatlılardandır. Alt tabanında bir çeşit kek, browni ile damaklarda iz bırakır. Çayın yanına ne yapsam, kahvenin yanına ne yapsam, çocuklara ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre! Denedikten sonra herkes "hazır satılanlardan çok çok daha güzel oldu" diyor. İşte buzdolabında görünce herkesin gözünde kalpler fışkırtacak tam ölçülü çikolatalı supangle tarifi...
SUPANGLE İLE KAKAOLU PUDİNG ARASINDAKİ FARK NEDİR?
- Supanglenin tabanında kek var.
- Supangle daha sos gibi bir kıvamdadır, kalıp gibi donmaz.
- Supangle de mutlaka çikolata olur, daha yoğun kıvamdadır.
PASTANE USULÜ ÇİKOLATALI SUPANGLE TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata
- 60 gram tuzsuz tereyağı (Yaklaşık 4 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı buz gibi soğuk su (Buz da olur)
Üzeri için;
- Hindistancevizi, damla çikolata, fistık, fındık veya ceviz
YAPILIŞI
- Tencereye sütü, unu, kakaoyu, yumurta sarısını ve şekeri ekleyip karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edin..
- Tel çıpıcı ile sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakikada pişiyor.
- Ocağın altını kapatınca tereyağını ve çikolatayı ekleyin.
- Biraz ılıdıktan sonra 1 su bardağı buz gibi suyu ekleyip mikserle çırpın.
- Bardak, cup ya da kasenin tabanı kakaolu keklerden paylaştırın.
- Hazırladığınız supangleyi üzerine dökün.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
- Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.