Sadece 3 yufkadan patatesli rulo börek nasıl yapılır?

Sadece 3 yufkadan patatesli rulo börek nasıl yapılır?
Türk mutfağında her damak tadına hitap eden çeşit çeşit börekler vardır. Bugün sizlere pratik ve lezzetli hazır yufkadan bir börek tarifi vereceğiz. İster kahvaltıya, ister 5 çayına yapabileceğiniz patatesli rulo börek tarifi sizlerle...

Patates ve peynirin bir arada olduğu en lezzetli börek bu olsa gerek. Yapılışı, klasik böreklerden biraz farklı. Börek sosunun iç harcıyla harmanlanarak sürüldüğü bu börek, sofralarınıza şıklık katacak. Dilerseniz dilimledikten sonra buzluğa kaldırabilirsiniz. Şipşak çıkarıp pişirip "pratikliğin gözünü seveyim" diye diye afiyetle yiyebilirsiniz. Sözü uzatmayalım tarifimize geçelim.

PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 adet yufka

Sos için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 kase beyaz peynir
  • İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI

  1. İç harcı için patatesleri haşlayın. Ilıdıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin.
  2. Sos için gerekli olan yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.Üzerine peyniri, tuzu, karabiberi ve patatesi ileve edip harmanlayın.
  3. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine hazırladığınız harçtan sürün. 2.yufka serip tekrar harçtan sürün. 3.yufkayı sürüp kalan sosu yayın. (Sosu 3 e bölüp paylaştırırsanız eşit bir şekilde yerleştirmiş olursunuz)
  4. Şimdi sarma zamanı. Bir ucundan başlayıp yavaşca rulo biçiminde sarın. Buzdolabına daha kolay koymak için ortadan ikiye bölün. Streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.Bu işlemi daha rahat dilimlemek için yapıyoruz.
  5. Buzdolabından çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Bir kasede yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla üzerlerine sürün. Pulbiber ve bolca susam da serpebilirsiniz.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Altı üstü nar gibi kızarmışsa fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet