Puf puf kabaran peynirli yumuşak rulo poğaça nasıl yapılır?
Pamuk poğaça en sevilen hamur işlerindendir. tüketilmesi oldukça keyif veren bir poğaça olarak ön plana çıkar. Evde pamuk poğaça yapmak için hangi malzemeler gerekir?
Her fırsatta yapmak için can atacağınız bir poğaça tarifimiz var. En önemli püf noktası hamuru yoğurduktan sonra eklediğiniz tereyağı. Bu aşamayı hiç atlamayın. Biz peynirli bir harç hazırladık. Siz dilerseniz krem peynirle, dilerseniz ıspanak kıyma gibi farklı harçlarla da yapabilirsiniz.
PEYNİRLİ RULO POĞAÇA TARİFİ
Hamuru için;
- 1 adet yumurta akı
- 1 cay bardagi ılık süt
- 1 cay bardağı ılık su
- Yarım cay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 tatli kasigi şeker
- 1 tatlı kasiği tuz
- Yarım yaş mayaya da 1 paket kuru maya
- 6-6,5 çay bardağı un
İçi için;
- 200 gr peynir
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin. Sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyin. Azar azar un ilave edip hamuru toparlayın. En son tereyağını ekleyip hamuru 5 dakika kadar yoğurun. Ele hafif yapışan pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
- Mayalanan hamurun nazikçe havasını alın.
- 12 eşit bezeye ayırın.
- Peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırıp kenara ayırın.
- Bezelerdenbirini tezgaha alıp elinizle kare şeklinde açın. (Oklavaya vs gerek yok, un da kullanmayın)
- İç harcını koyup kenarlarını içe doğru kapatıp rulo sarın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Oda sıcaklığında 30 dakika kadar tepside tekrar mayalandırın.
- Bir kasede yumurta sarısını ve sütü karıştırıp fırçayla üzerlerine sürün.
- Susam çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.