Akşamdan hazırlayıp sabah pişirebilirsiniz! Pizza tadında enfes bir poğaça tarifi
Hamur işi severlerin gözdesi olacak bir poğaça tarifimiz var. İçindeki kaşar ve sucukla tam bir lezzet bombası oluyor. Sabah erkenden hamurla, mayalamayla uğraşamam derseniz de akşamdan yoğurup sabah direk pişirebilirsiniz. İşte kahvaltıya ne yapsam diyenlere pizza poğaça tarifi
Bu poğaçalar bildiğiniz poğaçaları solda sıfırlayacak. Yanına sadece bir bardak sıcak çayla yemelere doyamayacaksınız. Eğer sabah pişirecekseniz; akşamdan şekil verip üzerini streç filmle sarın (hava almasın) ve buzdolabında bekletin. Sabah oda sıcaklığına çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra yumurta sarısı sürüp ve susam serpin. Hepsi bu.
PİZZA POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İçi için;
- 200 gr kaşar peynir
- 100 gr sucuk
- 100 gr tereyağı
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
YAPILIŞI
- Suyu, sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıvı yağı ekleyin. Azar azar unu ilave edin. Tuzu dökün. (Tuzu direk mayayla temas ettirmiyoruz). Elinizle yoğurarak pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurun havasını alıp 10 eşit bezeye ayırın.
- Bu arada kaşarları rendeleyin, sucukları doyurun, tereyağını da oda sıcaklığında yumuşatın.
- Her bir bezeyi üzerine tereyağı sürüp elinizle servis tabağı büyüklüğünde genişletin.
- Kaşar peyniri ve sucuk koyup paçanga böreği gibi rulo sarın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta sarısına sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırçayla sürün.
- Bolca susam dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.