Evde fırında pizza nasıl yapılır? İşte ustasından garantili pizza tarifi
İtalyan mutfağına ait olan pizza, 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kurmuş hamur işlerindendir. Bugün sizlere her ısırıkta lezzet fışkıran karışık pizza tarifi vereceğiz. İşte garantili pizza tarifi ve gerekli malzemeler
Şimdiye kadar onlarca pizza hamuru tarifi denemiş olabilirsiniz. İddaa ediyoruz bu hamur hepsinin pabucunu dama attıracak, denedikten sonra başka bir tarif kesinlikle denemeyeceksiniz. Ardından pizzacılarda ayıla bayıla yediğiniz ve yemelere doyamadığınız pizzayı evde yapmanın keyfini çıkaracaksınız.
Tarife harfiyyen uyarsanız sonucun kusursuz olmaması mümkün değil. İster karışık, ister kavurmalı, ister sucuklu damak zevkinize istediğiniz gibi pizzalar yapabilirsiniz. Verilen ölçülerle 7 büyük boy pizza çıkmaktadır. Eğer az kişiyseniz hazırladıktan sonra buzluğa koyarak zor zamanlarınızda şipşak çıkarabilirsiniz.
EN LEZZETLİ PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya (1 yemek kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (zeytinyağı da olur size kalmış)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Sosu;
- 2 su bardağı domates sosu (Kışlık sosları da kullanabilirsiniz, mevsiminde domatesi rendeleyip de kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- 3 su bardağı kaşar peyniri (Varsa permesan peyniri)
- 1 halka sucuk
- 2 domates
- 3 sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Yoksa domates salçası)
- 1 su bardağı mısır
- 1 su bardağı doğranmış mantar
- Sosis
HAZIRLANIŞI
- Hamuru için yoğurma kabına sütü, mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekleyin.
- Sıvı yağı, yumurtayı, eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın.
- Nişastayı ve tuzu ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek 10 dakika kadar güzelce yoğurun. Hafif ele yapışan, pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Pizza sosu için domates rendesini, zeytinyağını, tuzu ve kekiği tavaya alıp 5-6 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha kavurup soğumaya bırakın.
- Pizzanın üzeri için malzemeleri doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
- Mayalanan hamurun havasını almak için 1 dakika kadar hafif un serptiğiniz tezgahta tekrar yoğurun. Bu hamurun maya kokmamasını sağlayacaktır.
- Hamuru 7 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi yuvarlayıp unlanmış tepsiye koyup üzerini kapatın. Bu sayede hamurun kurumasını engellemiş olacaksınız.
- Bezelerden birini alıp altını üstünü unlayıp büyük servis tabağı büyüklüğünde (ince seviyorsanız) merdaneyle açın.
- Varsa pizza tepsisine yoksa yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
- Bu arada fırını 250 derecede ısıtın.
- Pizza hamurunun üzerine 1 yemek kaşığı kadar pizza sosunu döküp her yerine yayın. Bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates ,dilimlenmiş mantar, mısır, kırmızı biber, yeşil biber, zeytin yerleştirin.
- Tepsiyi fırının en alt kısmına yani zemine değecek şekilde yerleştirip 5 dk pişirin. Tekrar üzerine kaşar peyniri serpip bu sefer fırının üst rafında 4-5 dakika kadar pişirin.
- Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.
Afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.