Kerevizi pırasa ile pişirmeyi denediniz mi? İlk kez tadanlar müdavimi oluyor...
Kış sebzelerinden kendine has tadı ve kokusuyla bilinen kerevize biraz mesafeli olabilirsiniz. Belki de daha önce hiç kereviz yemediniz. İşte narenciye sosuyla pişen ve daha aromalı ve hafif mayhoş tadıyla yemeye doyamayacağınız bir tarif geliyor. Zeytinyağlı kereviz…
Kereviz yoğurtlu salatasıyla, yemeğiyle özellikle kış sofralarınızda kendine yer bulur. Seveni kadar sevmeyeni de çoktur. Sağlıklı beslenme menülerinde sıkça tercih edilir. İçerdiği zengin vitamin ve antioksidanlar sayesinde şifa deposu olan kerevize bir şans verme zamanı geldi. Haydi şimdi kerevizi portakallı deneyin. Tarife geçelim.
Zeytinyağlı portakallı kereviz yemeği için Malzemeler:
- 2 orta boy havuç
- 2 dal pırasa
- 1 orta boy kereviz
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Öncelikle kerevizin kabuğunu soyup orta büyüklükte küp küp doğrayın. Kararmaması için üzerine limon sıkarak bir kaba hazırlayın.
- Tencereye zeytinyağını ekleyince halkalar halinde doğradığınız havucu ilave edin ve birkaç dakika soteleyin.
- Pırasayı parmak kalınlığında verevine doğrayıp havucun üzerinde tencereye ekleyin.
- Pırasanın üzerine küp şeklinde doğradığınız kerevizleri ekleyin.
- En üste yine küp küp doğranmış patatesi ekleyin.
- Tüm malzemeyi sıra sıra ekleyin, karıştırmayın.
- 1 adet limonu sıkın ve 1 su bardağı olacak şekilde portakal suyu sıkın.
- Şekeri ve tuzu ekleyip ardından hazırladığınız narenciye suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- En kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kontrollü pişirin.
- En üstteki patatesler piştiğinde yemeğiniz pişmiş demektir.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.