Pastane usulü portakallı şekerpare nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biridir şekerpare. Bugün sizlere lezzetiyle gönülleri fethedecek bir şekerpare tarifi hazırladık. İşte size mis gibi portakallı şekerpare tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
5 dakikada hamuru yoğurup fırına koyabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tatlıya ne dersiniz? Üstelik hiç içinizi baymayan, kıvamı ölçüsü şaşmayan, garantili bir tatlı: Şekerpare...
Hazırsanız başlayalım...
PORTAKALLI ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 2 yumurta (1 tane yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 5 çay bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 dilim limon
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Fındık ya da bedem
Kullanılan ölçüler : 250 ml su bardağı ve 125 ml çay bardağı
Yapılışı
- Tencereye şekeri, suyu ve portakal suyunu ve limon dilimini koyup kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, irmiği ve rendelenmiş portakal kabuğunu koyup yoğurmaya başlayın. Kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparık oval şekil verin.
- Şekerpareleri fırın tepsisine (yağlamanıza gerek yok) yerleştirin.
- Bir kasede yumurta ile kakaoyu karıştırın. Fırça yardımıyla üzerlerine sürün.Çatalla üzerlerini çok bastırmadan çizin.
- Üzerlerine fındık yada kabuğu soyulmuş badem yerleştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 35 dakikada pişiyor, fırından fırına değişebilir tabiki bu süre siz kontrollü olun)
- Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
- Varsa vaktiniz 1 gece yoksa 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.