Beyaz pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tane tane lapa olmayan sade pirinç pilavı tarifi
Türk Mutfağında en sevilen pilav çeşidi pirinç pilavıdır. Sadesi, nohutlusu, üzümlüsü, etlisi, şehriyeli ile çeşit çeşit pilavlar sofralarımızı şenlendirir. Bugün sizlere her yemeğin yanına yakışacak tane tane sade pilav tarifi vereceğiz.
SADE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı osmancık pirinci
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı karabiber
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı et ya da tavuk suyu (Eğer et yada tavuk suyu kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı sıcak su kullanın)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
YAPILIŞI
- Pirinci geniş bir kaseye alıp, üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika bekletin.
- Pirinci süzgece alıp, çeşmenin altında bol su ile yıkayın. Altından berrak su akana kadar yıkamanız önemli. Pirincin nişastasının tamamen gitmesi gerekiyor.
- Pirincin suyunun tamamen süzmesini sağlayın, hiç su kalmasın.
- Pilav tenceresine tereyağını ve sıvı yağı alın. Tereyağı eriyince pirinci ve tuzu ekleyip 2 dakika kavurun.
- 1 su bardağı kaynar su ve yarım su bardağı et/tavuk suyunu ilave edip ocağın altını en kısık ateşe alıp tencerenin kapağını kapatın.
- Yaklaşık 12 dakikada suyu tamamen çekecektir. Siz yine de kontrollü olun.
- Suyu tamamen çekince tencereyi ocaktan alıp üzerine havlu peçete kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Servis etmeden tahta kaşıkla nazikçe karıştırın.
- Dilerseniz üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.