Lokanta usulü sirkesiz kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Bugün yemeklerin yanına çok yakışan kırmızı lahana turşusu tarifi vereceğiz. 2 gün içerisinde yemeye hazır olan bu turşuyu yedikçe yiyesiniz gelecek. Peki kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte hızlı lahana turşusu tarifi...
Kırmızı lahana turşusunun püf noktaları nelerdir?
- Lahanaların beyaz kısımlarını doğramayın.
- İncecik doğramak önemli. Bunun için sebze soyacağı işinizi kolaylaştıracaktır.
- Yemeklik tuz yerine kaya tuzu, deniz tuzu ya da turşuluk tuz kullanın.
- Hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletin.
- Kapalı bir kapta 3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
SİRKESİZ KIRMIZI LAHANA TURŞUSU TARİFİ
MALZEMELER
- 1 adet orta boy mor lahana
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2.5 su bardağı içme suyu ya da kaynatılmış soğutulmuş su
YAPILIŞI
- Lahanayı bıçakla ya da sebze soyacağı ile ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın.
- Üzerine tuz döküp 15 dakika kadar elinizle güzelce ovun.
- Kavanoza lahanayı yerleştirin.
- Bir kasede su ile limon suyunu karıştırıp kavanozun üzerine dökün. Eksik gelirse kavanozu içme suyu ile tamamlayın.
- Kavanozun kapağını sıkıca buzdolabında 2 gün bekletin.
Afiyet Olsun
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.