Borcamda garantili sultan sarması tarifi
Misafiriniz aniden gelecek ve çayın yanına tatlı ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Dünyanın en kolay sütlü tatlılarından biri olan İşte kırılmadan çatlamadan kolayca yapabileceğiniz sultan sarması tarifi ve püf noktaları...
SULTAN SARMASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle muhalleyi hazırlayalım. Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu alıp karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim ve tereyağ eriyince ocağın altını kapatalım.
- Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi ile kapayalım.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi ince ve eşit olacak şekilde dikkatlice tepsiye yayalım.
- Bu şekilde soğumaya bırakalım. Şimdi sırada krem şantide
- ! su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpalım.
- Iyice soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi tamamen kaplayalım. Muhallebinin soğuması gerekir ki krem şanti erimesin .
- Bu şekliyle buzdolabında dinlendirelim.
- Servis öncesi tatlımızı ince uzun dilimler olacak şekilde dilimleyelim. 8 dilim olarak dilimlendiğinde güzel rulolar elde edilebilir.
- Kestiğimiz dilimleri bir kenarından dikkatlice kaldırarak rulo haline getirelim ve servis tabağımıza alalım
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.