2 ay dursa bile bayatlamıyor! Dakikalar içinde hazır olan tahinli çıtır rulolar
Baklavalık yufkadan yapılan tarifler çok pratik oluyor. Bugün sizlere baklava yufkası kullanarak asla bayatlamayan lezzetli mi lezzetli bir tarif vereceğiz. Üstelik 5 dakikada hazırlayıp pişirebilirsiniz.
Hem pratik hem çıtır çıtır tahinli rulolar, kuru baklava olarak da biliniyor. Zincir marketlerde hazırı da satılıyor ve yok satıyor. Ama evde yapılan herşey daha güzel diyoruz ve tarifini paylaşıyoruz.
TAHİNLİ ÇITIR RULO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Baklavalık yufka
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardagi ceviz ici
TAHİNLİ ÇITIR RULO NASIL YAPILIR?
- Tereyağını eritip sıvı yağ ve tahinle karıştırın.
- Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız harçtan fırçayla sürün ve 2.yufkayı da üzerine yerleştirin.
- Üzerine çok az toz şeker, ceviz içi serpip rulo biçiminde sarın.
- Dilediğiniz gibi sarıp fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri gezdirin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.