20 yıldır beni hiç yanıltmadı, sizi de yanıltmaz? İşte lezzeti ve görüntüsü şahane tahinli çörek tarifi

Tahinli çöreğe bayılanlar için en ince ayrıntısına kadar anlatımıyla Tahinli Çörek tarifi. Sadece 1 defa yapmanız bağımlısı olmanız için yeterli

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tane yumurta
  • 5 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un

İçine sürmek için;

  • 5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı:

Öncelikle bir kase içerisine 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı maya, 1 tane yumurta ilave edip karıştırın. Ardından üzerine toplamda 5 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kıvam alması için güzel bir şekilde yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp dinlendirin.

Hamur mayalanırken içerisine sürmek için 1.5 su bardağı tahin, 1 su bardağı şekeri bir kase içine alarak karıştırın. Hamur mayalanınca tezgah üzerine alın. İki eşit parçaya bölün. Birini tezgah üzerine alıp açın. Tahinin yarısını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Hamuru iki karşı kenarından ortaya doğru rulo şeklinde sarın. İki ruloyu aparat ile kesin. Ruloları elinizle uzatıp kendi etrafında sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bir fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı serin ve fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika tepsi mayasında bekletin. Tepsi mayası olan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet