Tarhana çorbası içmek için 9 neden

Tarhana çorbası içmek için 9 neden
Sarımsaklısı, acılısı, sütlüsü ile kış sofralarının vazgeçilmez çorbasıdır tarhana. Un, yoğurt, domates, kırmızı biber, soğan ve çeşitli baharatlardan yapılan tarhana; hazır çorbalara açık ara kafa tutar. Peki tarhananın faydaları nelerdir, tam kıvamında tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası; içinizi ısıttığı gibi vücudunuza da sayısız fayda sağlar.

  1. Tarhana, fermente bir gıda olup sindirim dostudur.
  2. Toz halinde getirildiği için uzun süre saklanabilir ve kısa sürede hazırlanır.
  3. Yüksek miktarda lif içerir, kabızlığa iyi gelir.
  4. Besin değeri yüksektir. Çorbadan köfteye pek çok tarifte kullanılabilir.
  5. Et suyu ile pişirildiğinde kemikleri güçlendirir, kemik erimesini önler.
  6. Bağışıklığı güçlendirir.
  7. Gripsavardır.
  8. Kansızlığa, yorgunluğa iyi gelir.
  9. Lezzetlidir ve tok tutar. Ek gıdaya geçmiş bebekler dahil pek çok kişi için uygundur.

tarhana.jpg

LEZZETLİ TARHANA ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

  • Ev yapımı, organik tarhana bulmaya çalışın.
  • Tarhanayı ıslatarak yapacaksanız mutlaka soğuk su ile ıslatın.
  • Tarhana iyice eridikten sonra çorbaya ekleyin ve fokur fokur kaynayana kadar sürekli karıştırın, dibi tutmasın.
  • Pişirirken 1 su bardağı kadarını et suyu eklerseniz yemelere doyamazsınız.
  • Çocuklar için besleyici değerini artırmak isterseniz kıymalı da mutlaka deneyin.

TAM KIVAMINDA TARHANA ÇORBASI TARİFİ

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana + 1 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı)

Tencereye tereyağını alıp eritin. Tereyağ eriyince salçayı ekleyip 1-2 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş su ekleyeyin ve kaynamaya bırakın. Küçük bir kaseye tarhanayı 1 su bardağı su ile karıştırın. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyin. 10 dakika kaynatıp isteğe bağlı baharatları ekleyip sıcak sıcak servis edin.

tarhana-001.jpg

ISLATMADAN YAPILAN DOMATES SOSLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ

  • 6 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 su bardağı soğuk normal su

Tencereye zeytinyağını, salçayı, domates sosunu, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Üzerine tarhanayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Baharatları ekleyip sıcak sıcak tüketin.

Not: Ek gıdaya geçmiş bebekler için acısız bebek tarhanası bulmaya çalışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet