Tarhana çorbası içmek için 9 neden
Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası; içinizi ısıttığı gibi vücudunuza da sayısız fayda sağlar.
- Tarhana, fermente bir gıda olup sindirim dostudur.
- Toz halinde getirildiği için uzun süre saklanabilir ve kısa sürede hazırlanır.
- Yüksek miktarda lif içerir, kabızlığa iyi gelir.
- Besin değeri yüksektir. Çorbadan köfteye pek çok tarifte kullanılabilir.
- Et suyu ile pişirildiğinde kemikleri güçlendirir, kemik erimesini önler.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Gripsavardır.
- Kansızlığa, yorgunluğa iyi gelir.
- Lezzetlidir ve tok tutar. Ek gıdaya geçmiş bebekler dahil pek çok kişi için uygundur.
LEZZETLİ TARHANA ÇORBASININ PÜF NOKTALARI
- Ev yapımı, organik tarhana bulmaya çalışın.
- Tarhanayı ıslatarak yapacaksanız mutlaka soğuk su ile ıslatın.
- Tarhana iyice eridikten sonra çorbaya ekleyin ve fokur fokur kaynayana kadar sürekli karıştırın, dibi tutmasın.
- Pişirirken 1 su bardağı kadarını et suyu eklerseniz yemelere doyamazsınız.
- Çocuklar için besleyici değerini artırmak isterseniz kıymalı da mutlaka deneyin.
TAM KIVAMINDA TARHANA ÇORBASI TARİFİ
- 3 yemek kaşığı toz tarhana + 1 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı nane (İsteğe bağlı)
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı)
Tencereye tereyağını alıp eritin. Tereyağ eriyince salçayı ekleyip 1-2 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş su ekleyeyin ve kaynamaya bırakın. Küçük bir kaseye tarhanayı 1 su bardağı su ile karıştırın. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyin. 10 dakika kaynatıp isteğe bağlı baharatları ekleyip sıcak sıcak servis edin.
ISLATMADAN YAPILAN DOMATES SOSLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ
- 6 yemek kaşığı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 su bardağı soğuk normal su
Tencereye zeytinyağını, salçayı, domates sosunu, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Üzerine tarhanayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Baharatları ekleyip sıcak sıcak tüketin.
Not: Ek gıdaya geçmiş bebekler için acısız bebek tarhanası bulmaya çalışın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.