Tarhana çorbası içmek için 9 neden
				Kış aylarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası; içinizi ısıttığı gibi vücudunuza da sayısız fayda sağlar.
- Tarhana, fermente bir gıda olup sindirim dostudur.
 - Toz halinde getirildiği için uzun süre saklanabilir ve kısa sürede hazırlanır.
 - Yüksek miktarda lif içerir, kabızlığa iyi gelir.
 - Besin değeri yüksektir. Çorbadan köfteye pek çok tarifte kullanılabilir.
 - Et suyu ile pişirildiğinde kemikleri güçlendirir, kemik erimesini önler.
 - Bağışıklığı güçlendirir.
 - Gripsavardır.
 - Kansızlığa, yorgunluğa iyi gelir.
 - Lezzetlidir ve tok tutar. Ek gıdaya geçmiş bebekler dahil pek çok kişi için uygundur.
 

LEZZETLİ TARHANA ÇORBASININ PÜF NOKTALARI
- Ev yapımı, organik tarhana bulmaya çalışın.
 - Tarhanayı ıslatarak yapacaksanız mutlaka soğuk su ile ıslatın.
 - Tarhana iyice eridikten sonra çorbaya ekleyin ve fokur fokur kaynayana kadar sürekli karıştırın, dibi tutmasın.
 - Pişirirken 1 su bardağı kadarını et suyu eklerseniz yemelere doyamazsınız.
 - Çocuklar için besleyici değerini artırmak isterseniz kıymalı da mutlaka deneyin.
 
TAM KIVAMINDA TARHANA ÇORBASI TARİFİ
- 3 yemek kaşığı toz tarhana + 1 su bardağı soğuk su
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 4 su bardağı su
 - 1 çay kaşığı nane (İsteğe bağlı)
 - Tuz
 - 1 çay kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı)
 
Tencereye tereyağını alıp eritin. Tereyağ eriyince salçayı ekleyip 1-2 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş su ekleyeyin ve kaynamaya bırakın. Küçük bir kaseye tarhanayı 1 su bardağı su ile karıştırın. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyin. 10 dakika kaynatıp isteğe bağlı baharatları ekleyip sıcak sıcak servis edin.

ISLATMADAN YAPILAN DOMATES SOSLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ
- 6 yemek kaşığı domates sosu
 - 1 diş sarımsak
 - 3 yemek kaşığı toz tarhana
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı silme tuz
 - Yarım çay kaşığı zerdeçal
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kuru nane
 - 3 su bardağı soğuk normal su
 
Tencereye zeytinyağını, salçayı, domates sosunu, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Üzerine tarhanayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Baharatları ekleyip sıcak sıcak tüketin.
Not: Ek gıdaya geçmiş bebekler için acısız bebek tarhanası bulmaya çalışın.
			
			
			
			
			
			
			
			
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.