Tavuk kıymasından köfte nasıl yapılır? İşte en lezzetli tavuk köftesi tarifi
Türk mutfağının sevilen lezzeti köfte, genelde etten yapılsa da tavukla da çok güzel olur. Peki tavuk köftesinin içine ne konur, tavuk köftesi nasıl yapılır, en kolay tavuk köftesi tarifi nasıldır? İşte denenmiş ve tam tutan tavuk köftesi tarifi...
TAVUK KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
- 400 gr tavuk göğüs etinden çekilmiş kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- Yarım minik minik doğranmış kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (Yoksa çay kaşığının ucuyla kekik, kırmızı biber ve kimyon ekleyin)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, sarımsağı, galeta ununu, soğanı, yumurtayı, kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın.
- İnce kıyılmış maydanozu ve çok minik doğranmış kırmızı biberi de ekeyip 3-4 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Elinizi hafif ıslatarak köftelere şekil verin.
- Vaktiniz varsa streç filme üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- İster çok az yağda tavada, ister fırında ister mangalda pişirin.
Afiyet Olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.