Usta aşçıların sır gibi sakladığı mutfak tüyoları

Usta aşçıların sır gibi sakladığı mutfak tüyoları
Yemek yapmak sanattır. Bazı püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Sizi lezzet ustası yapacak tüyoları bu yazımızda derledik. Artık lokantalardaki yemeklere taş çıkarmaya hazır olun...

Lezzetli köfte yapmak için: 10 dakika kadar yoğurup macun kıvamına getirin ve en az 2 saat, tercihen 1 gün buzdolabında dinlendirin.

kofte.jpg

Mükemmel patates kızartması yapmak için: Patatesi kızartmadan önce bol suda yıkayıp 10 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzdükten sonra havlu bir kağıt ya da beze koyup iyice kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartın.

patates-kizartmasi.jpg

Lezzetli et ve tavuk için pişirmeden önce marine edin: marine ederken sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanın.

et-marine.jpg

Karnabahar haşlarken kötü koku oluşmaması için haşlama suyuna limon sıkın. Ayrıca varsa buhar aparatınız suda değil buharda haşlarsanız daha lezzetli olacaktır.

karnabahar.jpg

Sos ve çorba yaparken kıvam vermek için az miktarda un ekleyin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.

corba.jpg

Sulu yemeklerin ya da çorbaların tuzu fazlaysa kabuğu soyulmuş 1 orta boy patatesi atın. Patates fazla tuzu alacaktır.

patates.jpg

Lezzetli kurabiye için oda sıcaklığında tereyağı kullanın ve vaktiniz yoksa rendeleyin. Ayrıca kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra streçleyip 10 dakika buzdolabında bekletin.

2022/02/02/portakalli-kurabiye.jpg

Ciğerin kuru kuru olmaması için; 2 dakikadan fazla pişirmeyin.

ciger.jpg

Pilavın daha beyaz olması için suyunu döktükten sonra 1-2 damla limon sıkın ve 1 adet küp şeker ekleyin.

pilav.jpg

Pamuk gibi poğaça yapmak için; mayayı ılık su ve şeker ile 10 dakika bekletin.Daha sonra malzemeleri ilave edin. Un miktarını abartmayın. Ele yapışan bir hamur elde edin ki poğaçalarınız sert olmasın. Hamuru kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın. Şekil verdikten sonra da en az 20 dakika tepside mayalandırın.

pogaca.jpg

Kızartmaların yağ çekmemesi için; yağın iyice kızdığından emin olun. Dikkat edin yağ yanmasın.

pisi.jpg

Salatanızın daha lezzetli olması için tüm sebzeleri yıkayıp kurutun. Suyunu tamamen çekince doğrayın. Tuzunu, zeytinyağını da servisten hemen önce ilave edip karıştırın.

salata.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet