Usta aşçıların sır gibi sakladığı mutfak tüyoları
Lezzetli köfte yapmak için: 10 dakika kadar yoğurup macun kıvamına getirin ve en az 2 saat, tercihen 1 gün buzdolabında dinlendirin.
Mükemmel patates kızartması yapmak için: Patatesi kızartmadan önce bol suda yıkayıp 10 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzdükten sonra havlu bir kağıt ya da beze koyup iyice kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartın.
Lezzetli et ve tavuk için pişirmeden önce marine edin: marine ederken sıvı yağ yerine zeytinyağı kullanın.
Karnabahar haşlarken kötü koku oluşmaması için haşlama suyuna limon sıkın. Ayrıca varsa buhar aparatınız suda değil buharda haşlarsanız daha lezzetli olacaktır.
Sos ve çorba yaparken kıvam vermek için az miktarda un ekleyin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Sulu yemeklerin ya da çorbaların tuzu fazlaysa kabuğu soyulmuş 1 orta boy patatesi atın. Patates fazla tuzu alacaktır.
Lezzetli kurabiye için oda sıcaklığında tereyağı kullanın ve vaktiniz yoksa rendeleyin. Ayrıca kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra streçleyip 10 dakika buzdolabında bekletin.
Ciğerin kuru kuru olmaması için; 2 dakikadan fazla pişirmeyin.
Pilavın daha beyaz olması için suyunu döktükten sonra 1-2 damla limon sıkın ve 1 adet küp şeker ekleyin.
Pamuk gibi poğaça yapmak için; mayayı ılık su ve şeker ile 10 dakika bekletin.Daha sonra malzemeleri ilave edin. Un miktarını abartmayın. Ele yapışan bir hamur elde edin ki poğaçalarınız sert olmasın. Hamuru kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın. Şekil verdikten sonra da en az 20 dakika tepside mayalandırın.
Kızartmaların yağ çekmemesi için; yağın iyice kızdığından emin olun. Dikkat edin yağ yanmasın.
Salatanızın daha lezzetli olması için tüm sebzeleri yıkayıp kurutun. Suyunu tamamen çekince doğrayın. Tuzunu, zeytinyağını da servisten hemen önce ilave edip karıştırın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.