Şerbetli tatlıların en hafifi! İşte en güzel vezir parmağı tatlısı tarifi ve sırrı
Şerbetli tatlıların en çok tercih edilenidir vezir parmağı tatlısı. Özellikle davet sofralarını süsler. Peki garantili vezir parmağı tatlısı tarifi nasıldır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktası ve tarifi...
Bu tarifin içerisinde irmik yok, sadece irmiğe bulanıyor ve dokusu çok güzel oluyor. Pratik bir şekilde hazırlandığı ve herkes tarafından beğenildiği için de misafir sofralarınıza gözü kapalı yapabilirsiniz.
VEZİR PARMAĞI TATLISI TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye suyu, şekeri alıp karıştırın. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 15 dakika sonra limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına un hariç hamur için gerekli malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve minik parmak şekli verin. Çok iri olmasın ki kabarınca daha güzel görünsün.
- Bir kaseye irmiği koyun. Her bir parçayı irmiğe iyice bulayıp tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamanız gerek yok.
- Önceden ısıtılmış 180 deredece fırında ortalama 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan 5 dk sonra iyice soğuyan şerbeti dökün. Ara ara şerbetini üzerlerine kaşıkla gezdirerek iyice çekmesini sağlayın.
- Servis ederken antep fıstığı ya da ceviz serpebilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.