Bu püf noktalarıyla bakımı çok kolay! İşte evde kalanşo çiçeğinizi çoşturacak bilgiler

Bu püf noktalarıyla bakımı çok kolay! İşte evde kalanşo çiçeğinizi çoşturacak bilgiler
Ev bitkileri arasında rengiyle, çiçekleriyle dikkati çeken Kalanşo çiçeği, evlerinize güzellik getiriyor. Bakımı zahmetsiz olan kalanşo çiçeği ile ilgili aklınızdaki soruları sizler için araştırdık. İşte yanıtlar…

Asıl adı Kalanchoe olan, halk arasında Kalanşo olaran bilinen bu çiçek sukulent ailesinin bir üyesi. Turuncusu, pembesi, beyazı, sarısıyla evinizi süsleyecek. Güzel ve narin görüntüsüyle iç mekan dekorasyonunuza katkı sağlayacak. Bakımı ile ilgili püf noktalara dikkat ederseniz uzun yıllar çiçeklendirmeniz mümkün. Gelelim Kalanşo bakımı ile ilgili püf noktalara.

  • Kalanşo çiçeği için ideal ortam aydınlık, havadar ve ışık alan alanlardır. Evin en uygun alanı direkt gün ışığı ile teması olmayan pencere kenarlarıdır.
  • Sıcak ortamı sevmeyen kalanşoları kalorifer peteklerinden uzak tutmakta fayda var.
  • Kışık 5 derecenin altındaki ortamlardan uzak tutmalısınız. Çiçeğiniz balkon gibi dış mekanlarda tutuyorsanız kışın mutlaka sıcak alana almalısınız.
  • Kalanşo çiçeğinizi sık sık sulamalısınız. Toprağını kontrol ederek her daim nemli kalacak şekilde sulamalısınız. Kışın haftada 1, yazın ise haftada 2 gün sulamanız gerekebilir.
  • Kalanşolar çok sıcak havalar haricinde neredeyse her mevsim çiçek açar.
  • Kalanşo çiçeğinin toprağına ayda 1 kez gübre katarak çiçeklerini her daim canlı tutmanız mümkün. Kuruyan çiçekleri diğer dallara zarar vermeyecek şekilde budama makası ile ayırmalısınız.
  • Besleyici olması ve vitamin takviyesi olması için yumurta kabuklarını saksının toprağına koyabilirsiniz.
  • Kalanşo çiçeğini çoğaltmak istiyorsanız bir dalını kırarak suda bekletin ve köklenmesini sağlayın. Köklenen dalı toprağa ekerek kalanşolarınızı çoğaltabilirsiniz.
  • Kalanşo çiçeği dış etkenlerden çabuk etkilenen hassas bir çiçektir. Eğer ki çiçeğinizde unlu bit gibi bir hastalık görürseniz, çiçeğinizi mutlaka saksısından çıkarıp köklerindeki toprağını temizleyip değiştirmelisiniz. Arap sabunlu bir su hazırlayıp çiçeğe püskürtülerek sıkılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet