Akşamdan ıslatmadan tencerede en güzel etsiz kuru fasülye nasıl yapılır?
Türk Mutfağının milli yiyeceklerinden biri olan kuru fasülye özellikle kış aylarında evlerde sıklıkla pişer. Pirzola, kıyma, kuş başı et, kemikli et, sucuk gibi pek çok seçenekle yapmak mümkün ama etsizin de müdavimi çoktur. Peki evde düdüklü kullanmadan tencerede etsiz kuru fasülye nasıl yapılır? İşte tarifi...
Bugün ne pişirsem diyenlere bugün en kolay etsiz kuru fasülye tarifi hazırladık. Yanına soğan salatası, cacık ve pirinç pilavıyla enfes bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz.
ETSİZ KURU FASÜLYE TARİFİ
MALZEMELER
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaynar su
- Varsa 1-2 adet acı kurutulmuş biber ekleyebilirsiniz.(Kaynar su ile birlikte ilave edin)
YAPILIŞI
- Fasülyeleri yıkayıp tencereye alın.
- Üzeri geçecek kadar su koyup orta ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde fasülyeler yumuşayana kadar kontrollü pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Yaklaşık 1.5 saatte tam kıvamında oluyor. Bu süre fasülyenin cinsine göre değişir bu nedenle fazla haşlayıp hamur gibi olmamasına dikkat edin.
- Başka bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alıp eritin. Üzerine salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Minik doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Haşlanan fasülyeyi süzüp soğanlara ilave edin.
- 2 su bardağı kadar kaynar su koyup kısık ateşte iyice özdeşleşene kadar pişirin(Yaklaşık 45 dakikada lokum gibi olacaklar). Suyunu ara ara kontrol edin.
Afiyet olsun!
Keşfet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.